Bitterzoete voorstelling

Bitterzoete voorstelling
© RTV Seaport / PR

In ‘t Mosterdzaadje zal op vrijdag 19 april om 20.00 uur de voorstelling worden gegeven over drie zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een ode aan Jetty Paerl, Conny Stuart en Jetty Cantor. Zij worden vertolkt door Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam  Al zingend brengen zij hun verhalen tot leven. Guus Westdorp begeleidt hen op piano.

Drie vrouwen die door zingen de oorlog doorkomen. In tijd van oorlog blijkt entertainment van levensbelang te zijn. Een joodse jonge vrouw vlucht naar Londen en wordt de stem van Radio Oranje. Een beginnend chansonnière meldt zich aan bij de Kultuurkamer. Een joodse violiste en zangeres zingt in het cabaret van kamp Westerbork.

In de jaren 80 had Jacques Klöters een gelijknamig radioprogramma dat bekroond werd. Van hem kregen ze veel materiaal voor de muzikale theaterversie van ‘Door de nacht klinkt een lied’.

%d bloggers liken dit: