Week van de Teek

Week van de Teek
© RTV Seaport / RIVM

Deze week (15  t/m 21 april) brengen allerlei natuur- en groene organisaties teken, tekenbeten en de risico’s van tekenbeten onder de aandacht. Want zo’n beet kan voor veel ellende zorgen en de ziekte van Lyme veroorzaken.

Teken bevinden zich in het bos, park, hei, duinen of in je eigen tuin. Ze zitten in de buurt van bomen, struiken of hoog gras en dode bladeren. Een beet kan de ziekte van Lyme veroorzaken. Om dat te voorkomen, moet een teek zo snel mogelijk worden verwijderd.  De nimf, de onvolwassen teek, is niet groter dan een speldenknop en vaak moeilijk te zien.

Je kunt jezelf het beste beschermen door gesloten kleding te dragen: lange mouwen, lange broek. En als je buiten bent geweest, altijd je kleding en lichaam controleren op teken. De beste en veiligste manier is om dat met een tekenpas te doen. Meer info over risico’s en beschermingsmaatregelen zijn te vinden op: www.lymevereniging.nl