Oorstrelend programma in ‘t Mosterdzaadje

Oorstrelend programma in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Het veelbelovende jonge pianotalent Ischico Velzel heeft voor zondag 14 april om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje een prachtig programma samengesteld. Uitgevoerd wordt werk van Scarlatti, Beethoven, Chopin en Albeniz.

Niemand schreef zoveel sonates als de Italiaanse componist Domenico Scarlatti. Uit zijn 555 sonates koos  twee Ischico Velzel contrastrijke werken uit. In opus 90 slaat Beethoven een brug tussen de klassieke en romantische stijl. Veder de Fantasie opus 49 van Chopin waarin de heimwee naar Polen goed in terug te horen is. Prokofiev gebruikte de aantekeningen uit zijn tienerjaren voor de Derde Pianosonate. ‘From the Old Notebooks’ is dan ook de ondertitel van deze eendelige sonate. En als Master student in Barcelona mag Albeniz niet ontbreken. Ischico speelt ‘El Puerto’ en ‘El Albaicin’.