Pianisten echtpaar Stahievitch

Pianisten echtpaar Stahievitch
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 12 april om 20.00 uur is het piano echtpaar Vital en Aksana Stahievitch te gast in ‘t Mosterdzaadje. Als duo beginnen ze met de Sonate in Bes groot van Schubert en eindigen ze met ‘Printemps’ van Debussy. Een muzikale viering van de lente.

Solistisch speelt Vital twee Polonaises  van de Wit-Russische Napoleon Orda (tijdgenoot en vriend van Chopin) en deelt hij één van zijn lievelingsstukken met het publiek: de Arabesque van Schumann.  Aksana parelt solistisch in de impressionistische muziek van Debussy. De drie poëtische Estamps laten zich luisteren als de kleurrijkste impressionistische schilderijen.

Het echtpaar woont en werkt al jaren in Amsterdam. Vital is verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Aksana heeft haar eigen lespraktijk. Ze hebben twee kleine kinderen.