Girls’ Day bij Tata Steel

Girls’ Day bij Tata Steel
© RTV Seapport / PR

Dinsdag 9 april hebben zo’n 140 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Het staalbedrijf organiseert deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving. Op 11 april komen leerlingen van groep 7 en groep 8 van basisscholen uit de omgeving op bezoek.

Vrouwelijke managers en medewerkers van Tata Steel laten de leerlingen tijdens workshops in de praktijk ervaren hoe leuk werken in de techniek is. Zij gaan ook gesprekken aan met de meiden over hun eigen interesses, studiekeuzes en carrière.  Tijdens de workshops konden de dames aan de slag met digitale technologie, met een crashtest voor staal in auto’s en met de ontwikkeling van de nieuwste vervoerstechnologie: de Hyperloop.