Schoolplein inzaaien voor de bijen

Schoolplein inzaaien voor de bijen
Foto RTV Seaport/PR

Op woensdag 10 april gaat imker Tim Koek in het kader van het project ‘Opgroeien, leren en meegroeien met Klimaatadaptatie’ van het Pieter Vermeulen Museum alles over bijen vertellen voor een klas met leerlingen van de Groenafdeling van het Tender College.

Na afloop gaat de groep naar buiten om samen met Tim de bijen in de omgeving van de school te tellen en om een stukje schoolplein in te zaaien. Door het zaaien van bloemen willen de leerlingen bijdragen leveren aan het vergroten van de biodiversiteit.

Het tellen van de bijen en het inzaaien van het schoolplein is een mooie voorbereiding van de activiteiten op de Nationale Zaaidag op maandag 22 april: dan wordt er in heel Nederland gezaaid voor de bijen en worden miljoenen biologische zaden via ruim 500 voedselbanken voor bijen, uitgegeven. Wil je ook zaad voor gifvrije planten? Kijk op: https://www.thepollinators.org/.