NieuwsPunt. – 8 april 2019

NieuwsPunt. – 8 april 2019
Foto: RTV Seaport

strong>NieuwsPunt. wekelijks live radio nieuwsprogramma gepresenteerd door Sjoerd Dekker en Netty Struijs met: Nieuws uit Velsen en de VVV uitagenda.

Het eerste uur kwam Johan Zwakman namens het wijkplatform IJmuiden-Noord aan het woord. Hij deed onder andere verslag van de burentafel bij TaTa Stell die hij vorige week had bijgewoond. Inmiddels is bekend geworden dat de 100 miljoe,n die Tata gaat investeren om de grafietregen te bestrijden en de stofoverlast te beperken geïnvesteerd gaat worden in de bouw van twee hallen.
Gerard Eijberbergen stelde de uitagenda van de VVV in de regio aan de orde, die deze week voor een groot deel bestaat uit buitenactiviteiten.

Het tweede uur was eerst voor Emiel Webbe namens IJmuiden-Zuid, die in ging op het hondenbeleid van de gemeente ten aanzien van het nieuwe parkje dat op dit moment wordt aangelegd op het terrein van de Binnenhaven (voormalig Zeewegziekenhuis) en hoe de wijk invulling kan geven aan de plek voor de vuilcontainer restafval.

Politiek verslaggever Gertjan Huijbens keek vooruit naar de raadsessies van donderdag 11 april, waarvan RTV Seaport live verslag gaat doen op TV en via deze website.

Uur 1:

Uur 2: