Ze staan er weer

Ze staan er weer
foto RTV Seaport/PR

Onder een stralende zon is vanmorgen gestart met het plaatsen van de strandhuisjes op IJmuider strand. De hele week wordt er hard door bewoners van de huisjes gewerkt om het seizoen met succes van start te laten gaan. Op het strand zijn drie strandverenigingen actief, die de belangen van de strandhuisjesbewoners behartigen en overleg met de gemeente voeren.

Voordat het strandseizoen start is het strand schoongemaakt en ontdaan van de grove verontreinigingen. Tijdens het seizoen (1 april tot 1 oktober) wordt het strand met behulp van een strandreinigingsmachine ter hoogte van de strandhuisjes en voor de paviljoens schoongehouden. Ook worden er op plaatsen waar veel mensen komen afvalbakken geplaatst en naar behoefte geleegd.

Strandhuisjes in IJmuiden hebben eigen containers voor hun huisvuil.