Eerste Innovatiecafé

Op 28 maart organiseerde Friso Huizinga, de citymarketingman van .IJmuiden, de eerste editie van het Innovatiecafé. In een informele en sfeervolle ambiance waren zo’n 40 ondernemers en belangstellenden. Bestuurders Bas Kuntz en Henriette van Westerhoven gaven vanuit hun bedrijf (respectievelijk EvaNet en Rigo Verffabriek) hun eigen praktijkervaring op het gebied van innovatie.

Namens Techport vertelde business developer Theo Koster over de mogelijkheden die bedrijven hebben om zich bij het netwerk van Techport aan te sluiten. Techport focust zich op de maak- en onderhoudsindustrie in de regio. Dat kan bijvoorbeeld door scholen te steunen met technische materialen of workshops. Maar ook om als bedrijven met elkaar innovatieprojecten te doen in de vorm van open innovatie Tribes of deel te nemen in Business Clusters of bij het Fieldlab Smart Maintenance.