Pianiste Henriëtte Wirth in ‘t Mosterdzaadje

Pianiste Henriëtte Wirth in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Pianiste Henriëtte Wirth is een begenadigd pianist die haar muziek brengt alsof ze een verhaal verteld. Op zondag 31 maart om 15.00 uur speelt zij Scarlatti, Schumann en Liszt.

Door haar toelichting laat ze het publiek delen in haar fascinatie voor de muziek die ze uitvoert en brengt zij de muziek nog dichterbij. Ze opent met drie sonates van Scarlatti en geeft zich dan over aan Schumanns Symphonische Etüden opus 13. Liszt bewerkte het lied Widmung van Schumann en ze eindigt ook met Liszt met een stuk uit zijn pelgrimsjaren.

Henriëtte Wirth studeerde piano aan het Conservatorium van Utrecht, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en pianoforte aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Het door haar opgerichte Arcadië Trio is in binnen- en buitenland vaak te horen. Ook speelt zij barokharp en gotische harp.