Süleyman Celik te gast bij Cultuur-uur

Süleyman Celik te gast bij Cultuur-uur
© RTV Seaport /
Donderdag 28 februari tussen 14 en 15 uur is Süleyman Celik  te gast in het radioprogramma Cultuur-uur, gepresenteerd door Anita Sanders. Bij de verkiezing van de IJmonder van het jaar waren er zes geweldige finalisten, die allemaal uitgebreid op gesprek komen bij RTV Seaports Cultuur-uur. 
Voorzitter van de IJmuidense Kubamoskee Süleyman Celik loopt zich het vuur uit de sloffen om bruggen te bouwen tussen de autochtone Velsenaren en de Turkse gemeenschap. Bij de vele open dagen en braderieën die de moskee organiseert, komen alle bevolkingsgroepen samen. En dat is te danken aan de inzet van Süleyman. Niet alleen de Turkse gemeenschap komt in de moskee. Hij zorgt er ook voor dat Syriërs, Eritreeërs en Somaliërs wegwijs raken in Nederland.

Ook blijft Süleyman uitleggen waar de islam voor staat om zo de polarisatie te lijf te gaan. En dat allemaal naast zijn raadslidmaatschap voor Velsen Lokaal en zijn werk bij Tata Steel. In de raad zet de moskeevoorzitter zich in voor inwoners die op zoek zijn naar een huurwoning. (Bron IJmuiderCourant)

Genoeg stof om over te praten. Luister mee via de website van RTV Seaport, of via de radio op 107.8 FM.