Meesterwerken op piano in ‘t Mosterdzaadje

Meesterwerken op piano in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Zondag 24 februari om 15.00 uur maakt ‘t Mosterdzaadje kennis met de uit Baskenland afkomstige pianist Mateo Barbagelata. Op het programma staan Mozart, Janacek, Chopin en Albeniz.

Hij opent met de Fantasie in van Mozart uit 1784. Een meesterwerk vol onverwachte wendingen waarin Mozart heel vernieuwend en romantisch te werk ging. De Tsjechische componist Janacek schreef een eerbetoon aan een jonge timmerman die tijdens rellen door Duitse soldaten gedood werd. Het tweede deel is een hartverscheurend muzikaal landschap.

Chopins Sonate 0p.35 wordt beschouwd als een van de grootste werken van de 19e eeuw. Van het allereerste begin tot de laatste klanken verstillen laat het niemand onberoerd. Tot slot de Spaanse componist Albeniz. Deze muziek omvat het ritme van de Flamingo en de melancholie van het leven.