NieuwsPunt.-18 februari 2019

NieuwsPunt.-18 februari 2019
Foto: RTV Seaport

NieuwsPunt wekelijks radio nieuwsprogramma gepresenteerd door Sjoerd Dekker en Netty Struijs met: Nieuws uit Velsen en de VVV uitagenda.

De uitzending stond in het teken van de gepresenteerde concept-Mobiliteitsagenda Velsen waarop de inwoners de komende tijd kunnen reageren. Johan Zwakman, voorzitter wijkplatform IJmuiden-Noord, lichtte de aanstaande werkzaamheden aan het Van Poptaplantsoen/Kennemerplein toe.

Wethouder Bram Diepstraten van mobiliteit en bereikbaarheid gaf uitleg over het ontwikkelen van een systeem waarbij alle verschillende bezorgers van pakketten op een centraal punt in de gemeente de pakketten kunnen afleveren.

Emiel Webbe gaf aan dat vandaag begonnen is met het aanleggen van elektriciteit en water voor de nieuwe kiosk voor Vis van Kaatje aan de Velserduinweg hoek Zeeweg. Het gebied rond het KPN terrein moet opnieuw ingericht en bestraat worden. Daarom is besloten om in de wijk eerst de riolering te vervangen.

Politiekcommentator Gertjan Huijbens blikte terug op de tv uitzending zondagavond van het programma de Monitor op NPO 2 waar de uitstoot van Tata Steel centraal stond.

Uur 1:

Uur 2: