Vier interviews rond raad 31 januari

Vier interviews rond raad 31 januari
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

De raadsvergadering van donderdag 31 januari duurde nog geen uur. Toch kwamen er tal van gasten voorbij en onderwerpen aan de orde, van een jeugdlintje tot het kinderpardon en van de gladheidsbestrijding tot de participatieraad. Raadsplein TV was erbij, zie elders op deze website de integrale herhaling en hieronder een compilatie in de vorm van vier interviews: 

Cees Sintenie (CDA) blikt terug op de raadsvergadering, die nog geen uur duurde en waarin hij vragen stelde over het strooibeleid bij sneeuw en vorst:

Vlak na hun installatie komen de nieuwe steunfractieleden Anne Duin (PvdA) en Iris Pauder (GroenLinks) voor de camera om zich voor te stellen:

Leden van de participatieraad waren gast van de raad. Voorzitter Dorien Vermeulen vertelt wat deze raad behelst en waar de leden zich mee bezighouden:

Los van de raadsvergadering vertelt wethouder Sebastian Dinjens na alfoop meer over zijn deelname aan een aantal gemeentes in de regio aan de Alderstafel (overleg vliegverkeer Schiphol) en de recente ontwikkelingen rond de grafietregens bij Tata Steel. Twee milieu-onderwerpen die voor de nodige overlast in de IJmond zorgen: