Duo Fluit en Piano in ‘t Mosterdzaadje

Duo Fluit en Piano in ‘t Mosterdzaadje
Foto RTV Seaport/PR

Op vrijdag 1 februari om 20.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de pianist Bernard van den Boogaard en de fluitiste Anke Buringa-Lont. Een duo dat reeds jaren de sporen heeft verdiend in de muziekwereld.

Zij spelen van de Belgische componist Joseph Jongen twee stukken uit 1924. De Amerikaan Griffes schreef ‘Poèm’ waarin invloeden uit de Ierse volksmuziek is terug te horen. Van dezelfde componist soleert Bernard van den Boogaard in ‘Roman Sketches’.

Eveneens pianosolo is de Gavotte van Rameau. Met ‘Histoire de Tango’ van Piazzolla wordt de pauze ingezet. Het concert eindigt met de meest beroemde melodie van Ravel “Pavane pour une infante défunte” .
Zowel Anke Buringa-Lont als Bernard van den Boogaard zijn bekende namen in de muziekschool van Castricum.

’t Mosterdzaadje is een half uur voor aanvang geopend.
Toegang is gratis een bijdrage in de onkosten is welkom.