Interviews IJmondcommissie 22 januari

Interviews IJmondcommissie 22 januari
Foto: RTV Seaport

Dinsdagavond 22 januari kwamen de raden van de gemeente Velsen, Heemskerk en Beverwijk bijeen in de IJmondcommissie om te praten over de stofoverlast en grafietregen van Tata Steel en zijn contractant Harsco. Raadsplein TV was bij deze bijzondere bijeenkomst in de raadzaal van Velsen en nam de onderstaande interviews af. 

Sander Smeets (D66 IJmond) en Alex van Luijn (SamenBeverwijk) blikken voor aanvang vooruit op de bijeenkomst, waarbij laatstgenoemde aangeeft de door hem aangekondigde motie te willen omzetten in een gezamenlijke brief aan de provincie waarin alle partijen van de drie gemeenteraden hun steun uitspreken aan de inwoners die milieuoverlast ervaren van Tata Steel:

Paul Meiland van CDA gemeente Beverwijk (waaronder Wijk aan Zee) en Bas Koppes van VVD Velsen praten na over het verloop van de bijeenkomst. Gaat de gezamenlijke brief er komen? Gebeurt er wel genoeg en gaat het wel snel genoeg? Moet de bouw van de beoogde fabriekshal niet worden bespoedigd?

De verantwoordelijk wethouders Sebastian Dinjens (Velsen, GroenLinks) en Gaatze de Vries (Heemskerk, VVD) bespreken na afloop de opbrengst van de avond. Op welke manieren geven zij als gezamenlijke gemeenten invulling aan hun verantwoordelijkheid voor de inwoners van de IJmond als het om de milieuoverlast gaat?

Zie  ook onze integrale uitzending en de website agendaschonelucht.nl, waarop de drie IJmondgemeenten de stand van zaken geven van de afspraken die zijn gemaakt en de acties die zijn ondernomen.