Wandelen in de oude duinen van Santpoort

Wandelen in de oude duinen van Santpoort
Foto RTV Seaport/PR

Op zondag 20 januari organiseren de natuurgidsen van het IVN Zuid-Kennemerland een wandeltocht door de oude duinen van Santpoort. Bijzonder aan dit gebied is de variatie en rijkdom aan natuur, het contrast tussen hoog en laag, alsmede droog en nat.

In dit gebied bestaat een gave overgang van strandwal naar strandvlakte. Verder is er aandacht voor de cultuurhistorische context van het gebied; van de nalatenschap van diverse blekerijen, die zich hier vanaf de 16e eeuw hebben gevestigd, tot aan het voormalige Landgoed Spaarnberg. Kortom: een aanrekkelijke, informatieve wandelexcursie!

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De groep verzamelt om 13.00 uur bij het chalet van Restaurant Boschbeek (Wüstelaan 75, Santpoort-Zuid). De excursie duurt ongeveer twee uur. Meer informatie via Eric van Bakel, e-mailadres ericvanbakel@hetnet.nl of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.