Het ontstaan van Holland op muziek

Het ontstaan van Holland op muziek
© RTV Seaport / TonDelfosFotografie

MISSA is een muzikale voorstelling over het Ontstaan van Holland. Deze voorstelling is te zien en te beluisteren op zaterdag 19 januari in de Petrakerk, Merwedestraat in IJmuiden. Aanvang 20.15 uur (open om 19.45 uur).

De muziek heeft elementen van de vroomheid van Gregoriaanse muziek, de ritmische energie van jazzmuziek, de grootsheid van de laatromantiek van de klassieke muziek, maar ook bepaalde soorten popmuziek, folklore en wereldmuziek en is gecomponeerd en gearrangeerd door Wim Warman en Ben van den Dungen.
De Nederlandse liedteksten zijn geschreven door Jan Rot en het verhaal is geschreven door historici Tim de Ridder en Kees Nieuwenhuijsen en wordt gloedvol verteld door Marga van Praag.

Een wereldwijd opererend orkest (Música Extrema), vier vooraanstaande vocalisten van o.a. De Nederlandse Opera (Muriel van Dinteren, Claudia Patacca, Erik Slik, Jan Willem Baljet), Engelmunduskoor Velsen-Zuid, gospelkoor S.I.G.N. en de alom bekende journalist/nieuwslezer (Marga van Praag) vullen de speelvloer van prachtige kerken en locaties in Holland.

Toegangskaarten: €17,- online verkrijgbaar: www.musicaextrema.nl of aan de deur vooraf aan de voorstelling (€20,- tenzij uitverkocht).