Tata Steel Chess Tournament van start

Vrijdag is bij Tata Steel in IJmuiden de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. Het sterke deelnemersveld, bestaande uit een mix van zes van de top tien spelers en opkomende talenten, staat garant voor twee weken van spannende en verrassende partijen.

Het tournament is van 11 tot en met 27 januari.  Zaterdag 12 en zondag 13 januari schaken raadsleden uit de regio tegen elkaar om de fel begeerde IJmond Bokaal. Het team namens de gemeenteraad van Velsen bestaat uit: Floor Bal, Sander Smeets, Iskandar Sitompul, Sige Bart, Ahmet Karateke, SÚleyman Celik en Ewoud Kuin.

Velsen scoorde overwinningen op de IJmondgemeenten Castricum en Uitgeest, een kleine nederlaag tegen Heemskerk en winst op Beverwijk. Eerste plaats in de eindrangschikking met 6 wedstrijdpunten en 10 winstpartijen was voor Velsen. Zij gingen dus met de felbegeerde bokaal naar huis.