Verruiming openingstijden afvalstations

Verruiming openingstijden afvalstations
Foto RTV Seaport/PR

Vanaf 5 januari 2019 krijgen inwoners van Velsen meer tijd om grof afval naar het afvalbrengstation te brengen. De afvalbrengstations Velsen en Beverwijk zijn voortaan op zaterdag langer open: van 09.00 tot 17.00 uur.

De gemeente wil met deze aanpassingen inwoners stimuleren om grof afval te scheiden. Thuis kan men glas, papier, plastic, pak en blik, gft en restafval scheiden. Grof afval is de verzamelnaam voor al het overige afval zoals een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair.

Door ook dit afval goed te scheiden en zelf weg te brengen wordt bijgedragen aan een beter milieu doordat grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Kijk voor de adressen en openingstijden van de afvalbrengstations Velsen en Beverwijk in de HVC afval-app of op www.hvcgroep.nl