Kerstdag met pianiste Nadezda Filipova

Kerstdag met pianiste Nadezda Filipova
© RTV Seaport / PR

De Russische pianiste Nadezda Filippova treedt op Tweede Kerstdag, woensdag 26 december om 15.00 uur op in ’t Mosterdzaadje. Op haar programma de seizoenen van Tchaikovsky en Variaties op het thema “Ah! vous dirai-je, maman”  van Mozart.

Nadezda Filippova is laureaat van het Nederlands Klassiek Talent 2017-2018 en gaf afgelopen maanden tal van concerten door heel Nederland. Op deze middag gaat het niet alleen over de muziek van “De Seizoenen” waarin de grote Tchaikovsky alle 12 maanden verklankt, ook geeft Nadezda een toelichting over de Russische tradities. De keuze om naast Tsjaikovsky de variaties van Mozart te spelen is niet toevallig. De Rus was een groot bewonderaar van Mozart en de variaties die Nadezda speelt zijn een geweldig voorbeeld van de muzikale fantasie van deze Oostenrijkse genie.