Raad 20 december in drie interviews

Raad 20 december in drie interviews
Foto: RTV Seaport

De laatste raadsvergadering van 2018 op donderdag 20 december moest het wederom niet van de agenda hebben. Het waren vooral de drie amendementen bij de nieuwe Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) die nog wat debat opleverden. Daarna sloot de burgemeester af met een korte terugblik op 2018. Raadsplein TV was erbij en nam vooraf, tijdens de schorsing en na afloop de onderstaande interviews af.

Voorbeschouwing met Mireille Koedijker (SP) en Annette Baerveldt (D66), de indieners van de drie amendementen, die gingen over het verbieden van het oplaten van ballonnen, het instellen van rookvrije gebieden en het aan striktere banden leggen van houtverbranding om overlast van houtrook te voorkomen:

Joost Bleekman (Velsen Lokaal) en Iskander Situmpul (GroenLinks) tijdens de schorsing bij het agendapunt APV en de drie daarbij ingediende amendementen:

Burgemeester Frank Dales blikt na afloop voor onze camera terug op 2018 en vooruit naar 2019:

Zie www.raadsplein.tv of klik hier voor de integrale uitzending van de raad van 20 december 2018.