Grote Kerstshow weer grootser

Grote Kerstshow weer grootser
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Met een spetterende voorstelling voor drie uitverkochte zalen heeft de Grote Kerstshow zichzelf wederom overtroffen. In de vier jaar dat KOEL Creative Productions het feel-good evenement nu in de stadsschouwburg organiseert, is het in Velsen al niet meer weg te denken in de aanloop naar de kerstdagen.

In hoog tempo en een prachtig decor kreeg het publiek een geoliede show van zangers, dansers, muzikanten en acteurs voorgeschoteld. Een enorme groep professionals en amateurs van 8 tot 88 jaar zette onder de bezielende leiding van Koen van der Wel en Eline Schmidt (samen KOEL) zijn beste beentje voor om er een mooi kerstspektakel van te maken.

Tussen alle kerstliedjes door was er het verhaal van het meisje Pier (een glansrol van de tienjarige Nikki Adema), die met haar grootmoeder Semafoor (gespeeld door Brigitte Odett) en haar knuffelmeeuw Dudok (Mieke van der Hulst) een tijdreis door Velsen maakte. Dat gaf Van der Wel, die naast slagwerker en zanger ook een geweldige tekstschrijver blijkt te zijn, alle vrijheid om met humor en af en toe een sneer de vele eigenaardigheden van onze gemeeente over het voetlicht te brengen. Met als hoogtepunt een lied met zes kliko’s over het scheiden van afval.

RTV Seaport was er bij, hieronder een eerste serie foto’s. Meer foto’s en een videoreportage volgen.