Solo contrabassist James Oesi

Solo contrabassist James Oesi
© RTV Seaport / PR

Prominent solo contrabassist James Oesi geeft op vrijdag 14 december om 20.00 uur een concert in ‘t Mosterdzaadje. Hij wil de luisteraar laten horen waarom de contrabas als solo-instrument zo mooi klinkt. Op zijn programma staan Bach, Berio, Rabbath, Carter en Vasks.

James’ studie in Den Haag was een primeur omdat hij de eerste student was die afstudeerde aan de Masters voor solo contrabassist. En dat deed hij met onderscheiding.

Sinds zijn komst in Nederland in 2009 is James Oesi een bekend gezicht geworden in de klassieke en hedendaagse muziekwereld. Hij heeft solo-programma’s uitgevoerd op prominente locaties zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en de Oosterpoort in Groningen.