Indrukwekkend eerbetoon aan Natascha

Indrukwekkend eerbetoon aan Natascha

Meer dan dertig muzikanten hebben zaterdagavond in een uitverkocht Thaliatheater in IJmuiden een indrukwekkend muzikaal eerbetoon gebracht aan Natascha Klobedanz, de zangeres van de band Full Count die in augustus onverwachts overleed.

De avond was zowel emotioneel als feestelijk. Emoties waren er bij het toespraakje vooraf namens de familie, waarbij het achtjarige dochtertje van Natascha ook op het podium stond, en het nummer The Rose dat Natascha zelf nog had opgenomen en nu werd afgespeeld. Ook nummers als Ken je mij? (gezongen door Eline Schmidt), With al Little Help of my Friends (gezongen door Bart Gerrits), Halleluja (gezongen door Carolien Goeman) en Omarm me (gezongen door Edwin van Vliet en Joanna Bridge) maakten veel los bij het sterk meelevende publiek.

Daarnaast werd er ook volop gedanst en gezongen bij de bekende klassiekers die Full Count vaak met Natascha heeft gespeeld. Het laatste nummer was I’ve got the Music in me, waarbij vrijwel alle meewerkende muzikanten – waaronder twee drummers op twee drumstellen, acht blazers, zeven gitaristen en evenveel zangers en zangeressen – op het podium stonden voor een massaal en prachtig slotakkoord.

Naast de muzikanten werkten ook het licht- en het geluidsbedrijf, het Thaliatheater, de cateraar en diverse andere leveranciers belangeloos mee om de opbrengst van de kaartverkoop en de collectebus zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan een spaarrekening voor het dochtertje van Natascha.