Telstar geeft klop aan koploper

Telstar heeft zondagmiddag voor een daverende verrassing in de Eerste Divisie gezorgd. In het Rabobank IJmond Stadion werd koploper Go Ahead Eagles met 2-1 verslagen.

Na de nipte 3-2 nederlaag vorige week tegen Sparta had oefenmeester Mike snoei twee wijzigingen in zijn elftal aangebracht.  Hij verving Dylan Mertens en Anass Najah door Adham El Idrissi en Kyle Scott. Dat pakte goed uit, al vergat Telstar zich in de eerste helft te belonen. De Witte Leeuwen kregen minstens vijf goede kansen waar de Eagles weinig tegenover stelden.

Na rust zetten de gasten uit Deventer meer aan, maar in de 67e minuut was het Telstar dat op voorsprong kwam. De bal uit een voorzet van Rodny Lopes Cabral belandde tussen keeper Hobie Verhulst en de paal. Kyle Scott hoefde alleen maar zijn schoen tegen de bal te zetten om te scorenDrie minuten later leek Terell Ondaan zelfs 2-0 te maken; keeper Hobie Verhulst redde ternauwernood. In de 76minuut kwam Go Ahead op gelijke hoogte. Uit een corner van Istvan Bakx kopte Thomas Verheydt raak.

Even leek de wedstrijd te kantelen, maar Telstar trok toch aan het langste eind. Uit een vrije trap van Frank Korpershoek schoot Toine van Huizen nog op keeper Hobie Verhulst en in de rebound Terell Ondaan op de paal. Daarop kreeg Melle Springer de bal voor zijn voeten. Hij dacht niet na en haalde hard uit: 2-1! (bron: www.sctelstar.nl)