Telstar gunt Sparta alsnog periodetitel

Telstar gunt Sparta alsnog periodetitel

In een enerverende wedstrijd op Het Kasteel in Rotterdam heeft Telstar uiteindelijk het hoofd gebogen voor Sparta. Negen minuten voor tijd scoorde de thuisploeg het winnende doelpunt, waarmee de Spartanen naast de wedstrijd ook de eerste periodetitel binnensleepten.

In de eerste helft werd een onmachtig Telstar op een 2-0 achterstand gezet. Beide doelpunten werden uit een corner van Verhaar gemaakt door Veldwijk. Bij de eerste zat keeper Wesley Zonneveld, die voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd speelde omdat Jeroen Houwen geblesseerd was, er niet zo goed bij. Dat zagen ook de televisiekijkers die de wedstrijd live via Fox Sports konden volgen.

Hoe anders was de tweede helft. De Witte Leeuwen vochten zich knap terug in de wedstrijd. Na de 2-1 van Terell Ondaan maakte  Dylan Mertens op fraaie wijze de gelijkmaker. Negen minuten voor tijd viel de beslissing toch in het voordeel van Sparta. Een inzet die tot twee keer toe niet goed kon worden weggewerkt, waardoor invaller Dervisoglu er 3-2 van kon maken.

Telstar-trainer Mike Snoei was na afloop reëel en redelijk tevreden over het vertoonde spel, vooral in de tweede helft. Hij ziet zijn ploeg steeds beter worden en verwacht veel van volgende week zondagmiddag, als Telstar in het Rabobank IJmond stadion Go Ahead Eagles ontvangt. Door de late treffer van de Spartanen greep deze huidige koploper in de Keuken Kampioen Divisie net naast de periodetitel.