Unieke Radiotour Mysterie van mevrouw D

Unieke Radiotour Mysterie van mevrouw D
Foto RTV Seaport/PR

Tegen 19.00 uur druppelden vrijdagavond de ruim 75 bezoekers binnen bij het koffiecafé aan de Halkade in IJmuiden voor de eerste theatervoorstelling ‘Het Mysterie van mevrouw D’. Een radiotour in het kader van de week van de Industriecultuur, dat de komende week plaatsvindt op vele plaatsen in het Noordzeekanaalgebied.

Na plaatsgenomen te hebben in één van de vier golfkarretjes vertrok de stoet richting sluizen en havens van IJmuiden en werd het publiek meegenomen naar het roerige IJmuiden van de jaren ’30. De staalindustrie groeide, de visserij had het zwaar door de wereldwijde crisis, IJmuidenaren hadden moeite zich staande te houden. Als in 1935 de IJmuider politie het zeeschip de Calypso aanhoudt in de Noordersluis, blijkt de passagier aan wie ze graag wat vragen over haar echtgenoot wilden stellen, spoorloos verdwenen. Een grote zoektocht over de sluizen door Oud-IJmuiden en langs de havens volgt.

De voorstelling is nog te bezoeken op zaterdag 20 en zondag 21 oktober; kaarten via www.industriecultuur.nl