Aanwinst Ondaan helpt Telstar aan winst

Telstar heeft vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport de volle buit meegenomen. Met dank aan de nieuwe aanwinst Teryll Ondaan, die een rol speelde bij de beide doelpunten, wonnen de Witte Leeuwen met 1-2 van de Brabanders.

De eerste helft was matig. Keeper Houwen moest een aantal keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Namens Telstar was Mertens éénmaal gevaarlijk, maar hij schoot in kansrijke positie ruim naast.

De tweede helft was van beide kanten beter. De Engelse spits Ryan Seager was dichtbij voor Telstar, daarna nam Helmond Sport het initiatief en kwam het tot een aantal mogelijkheden. Een goede redding van Houwen voorkwam een achterstand.

20 minuten voor tijd speelde invaller Ondaan, die twee dagen eerder was teruggekeerd bij Telstar, zich prachtig vrij. Voor hij kon inschieten werd hij gevloerd: penalty en een rode kaart! De strafschop bleek voor Scott een koud kunstje. Vlak voor tijd counterde Telstar zich naar 0-2; Ondaan speelde Mertens aan en die stelde met een prachtig overstapje Najah in staat om te scoren. In de slotfase werd het nog even spannend omdat Helmond Sport terugkwam tot 1-2. (bron: www.sctelstar.nl)