Karel Stompé 25 jaar KNRM vrijwilliger.

Karel Stompé 25 jaar KNRM vrijwilliger.
Foto RTV Seaport/PR

Afgelopen maandag 1 oktober was het precies 25 jaar geleden dat Karel Stompé als vrijwilliger in dienst trad bij de KNRM in IJmuiden. In bijzijn van zijn familie en collega’s van pr-station Johanna Louisa ontving hij de ‘Bronzen draagmedaille voor langdurigen diensten’ met de bijbehorende oorkonde.

Karel Stompé kan terugkijken op veel gebeurtenissen waar je als vrijwilliger bij betrokken bent. Uiteraard reddingsacties, maar ook evenementen om de naamsbekendheid van de KNRM te vergroten of fondsenwervende acties om zo mede bij te dragen aan het ongesubsidieerde werk van de Redding Maatschappij.

In 1993 begon Karel als opstapper bij reddingstation IJmuiden op de reddingboot Christien. In 2006 maakte hij de overstap naar pr-station Johanna Louisa als opstapper en nog in hetzelfde jaar werd hij plv. schipper. In die functie heeft Karel vele groepen meegenomen naar zee maar ook bijgedragen aan de uitvoering van laatste wensen, het verstrooien van as van overledenen op zee. Karel is plan zich nog vele jaren in te zetten voor de Redding Maatschappij en station Johanna Louisa.