Geen Allerzielen Velsen Verlicht

Geen Allerzielen Velsen Verlicht

Dit jaar vindt er in Velsen geen viering Allerzielen Verlicht plaats omdat er te weinig nieuwe vrijwilligers zich hebben aangemeld nadat vorig jaar er veel verloop had plaatsgevonden. De vieringen vonden steeds plaats op één van de gemeentelijke begraafplaatsen. In 2017 was de 7de viering op de Westerbegraafplaats in IJmuiden, die druk bezocht werd.

Met het huidige aantal vrijwilligers is het onmogelijk gebleken om dit jaar een viering te organiseren. Daarom heeft het bestuur moeten besluiten dit jaar de viering niet door te laten gaan. De organisatie van de viering is in handen van het stichtingsbestuur, een projektgroep en de gemeentelijke wijkpost in Santpoort-Zuid.

Het doel van de viering is om de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de huidige seculiere samenleving. Kunst en rituelen zijn daarbij essentieel. Voor 2019 staat een nieuwe viering gepland op 30 oktober.