Soli beste vereniging van Nederland

Soli beste vereniging van Nederland
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Een heuse overval, donderdagavond in het muziekcentrum van Soli in Driehuis. Maar wel eentje met een hele goede afloop. Want een zware delegatie met onder andere burgemeester Dales brak in tijdens de repetitie met ballonnen, bloemen en een heugelijke mededeling: Soli is uitgeroepen tot dé culturele vereniging van 2018 in Nederland!

De landelijk verkiezing wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door NOC*NSF, de Kunstbende en het Landelijk Kennisplatform Cultuureducatie en Amateurkunst. Er waren twee prijzen: de beste sportvereniging en de beste culturele vereniging van het hele land. Een deskundige jury vond dat Soli vanwege zijn jarenlange bestuurlijke stabiliteit, innovaties, omvang, sociaal-maatschappelijke functie én zijn presentatie in de laatstgenoemde categorie de beste was van de twaalf verenigingen die eerder in hun eigen gemeente en daarna in hun provincie de verkiezing hadden gewonnen.

RTV Seaport was bij de overval en de prijsuitreiking, een reportage volgt op de zender en website.