James Lisney in ‘t Mosterdzaadje

James Lisney in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Er bestaan tradities die je zo lang mogelijk in ere moet houden. Eén daarvan is de opening van het nieuwe concertseizoen door de Londense pianist James Lisney. Hij doet het al jaren tot groot genoegen van het publiek. Op vrijdag 7 september om 20.00 uur en op zondag 9 september om 15.00 uur geeft hij een gevoelige aftrap met twee oor strelende programma’s.

Drama en vreugde zullen elkaar op vrijdag afwisselen in de muziek van Chopin (opus 35 waarin de beroemde Marche Funèbre) en het lichtvoetige werk van o.a. Poulenc, Debussy en Chaminade.  Op zondag staat een van de laatste Beethoven sonates centraal (opus 110) en horen we bewerkingen die Liszt schreef op de beroemde liederen van Schumann.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord. Een half uur voor aanvang is de zaal open. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.