Ludieke guerrilla-actie zet IJmuiden aan Zee op de kaart

Ludieke guerrilla-actie zet IJmuiden aan Zee op de kaart
Foto: gemeente Velsen

Afgelopen weekend vond een guerrilla-actie van citymarketing .IJmuiden plaats. Mensen konden gratis meerijden met een speciale strandbus van station Sloterdijk en station Haarlem naar IJmuiden aan Zee. Tientallen strandliefhebbers grepen de actie aan om het strand van IJmuiden te (her)ontdekken. Met deze actie vestigt Citymarketing Punt IJmuiden in samenwerking met IJmuiden Rauw aan Zee de aandacht op de voordelen van het strand van IJmuiden aan Zee: goed bereikbaar met de bus vanuit Amsterdam en Haarlem en met de auto. Met uitstekende parkeermogelijkheden. Het is een plek van rauwe schoonheid. Met brede duinen en een zee waar enorme schepen langs de pier verdwijnen aan de horizon. Een breed, rustig en stoer strand, met ruimte en mogelijkheden voor veel verschillenden watersporten. De ingehuurde Amerikaanse schoolbussen waren aangekleed in het thema strand en beplakt met stickers van IJmuiden en IJmuiden Rauw aan Zee. De bussen reden meerdere keren af en aan van de stations naar het IJmuidense strand. De eerste strandgasten werden door wethouder Jeroen Verwoort ontvangen met een strandpakket met daarin een strandbal, vissershoedje, magazine IJmuiden en een lunchbon voor één van de strandtenten. De strandondernemers droegen graag bij aan een positief imago van IJmuiden als strandbestemming en boden de bezoekers een gratis drankje aan. Het doel van de actie is om IJmuiden te promoten als strandbestemming bij de inwoners van Haarlem en Amsterdam.