De Koe krijgt Buurtcadeau van Oranje Fonds

De Koe krijgt Buurtcadeau van Oranje Fonds
© RTV Seaport / PR

Het Oranje Fonds verrast jongerencentrum de Koe in Velserbroek met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

In Velserbroek zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. Van het geld van het Oranje Fonds wordt een mobiel multisport-toestel aangeschaft waar je o.a. basketbal, korfbal, voetbal, tennis, volleybal en badminton mee kan spelen. Met de sporttoestellen worden er sportactiviteiten aangeboden midden in de wijk. Hieraan kunnen kinderen en jongeren uit de wijk meedoen. Ook is het de wens om een groot-volleybal- of basketbal toernooi buiten te organiseren. Hieraan kunnen niet alleen jongeren deelnemen maar ook volwassen buurtbewoners. Zo verbeteren we de sociale cohesie in de wijk,” aldus Alexander van de Pieterman, jongerenwerker bij jongerencentrum de Koe.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.