Strandweer, maar pas op voor muien

Strandweer, maar pas op voor muien
© RTV Seaport / PR

Reddingsbrigade Nederland wil strandgangers extra attenderen op muien en stromingsgevaar. Voor het weekend van 14 en 15 juli worden vele zonuren verwacht. Nu naast regio Zuid ook regio Midden zomervakantie viert, komen meer Nederlanders naar de kust. Daar liggen gevaren op de loer.

Muien zijn de onderbrekingen in zandbanken, die bij laagwater te herkennen zijn aan de geulen of stroomgaten. In muien is de stroming sterk, en deze trekt altijd richting zee. Reddingsbrigade Nederland waarschuwt: zwem niet tegen zo’n stroming in! De zwemmer wordt er doodmoe van. Beter is het om met de stroming mee te zwemmen en schuin weg te zwemmen, zodat je op een zandbank belandt. Lukt dat niet dan is het zaak de aandacht van strandbezoekers of lifeguards te trekken. Bovenal geldt: raak niet in paniek!

 

%d bloggers liken dit: