Riddertoernooi Brederode

Riddertoernooi Brederode
© RTV Seaport / PR

Vrouwe van Brederode, Jolande de Lalaing, laatste bewoonster van Kasteel Brederode, heeft verkondigd dat zij graag alle Toernooiridders uitnodigt om voor haar te strijden. Deze strijd vindt plaats in het weekend van 30 juni en 1 juli tussen 11 en 17 uur.

Vele Ruiters hebben inmiddels Vrouwe Jolande laten weten op weg te zijn naar het Toernooiveld bij Kasteel Brederode. Het programma is bekend, het lijkt een fantastisch spektakel te worden met twee dagen vol van toernooien en vertier. Lansen zullen breken en zwaarden zullen kletteren op het weiland naast de Ruïne. Jolande de Lalaing is te bezoeken in haar torenkamer op het Kasteel. En natuurlijk vertelt Aagje de Vertelster het verhaal over de broer van Vrouwe Jolande: Jacques de Lalaing, de ongeslagen toernooiridder. Voor meer informatie en het programma kijk op www.ruinevanbrederode.nl.