Zilver voor Jochem Dobber op NK Atletiek

Zilver voor Jochem Dobber op NK Atletiek
Foto: Max Kooijmans

Op de ASICS NK Atletiek in Utrecht heeft Jochem Dobber (20) van AV Suomi uit Santpoort zilver behaald op de 400 meter. Dit keer streed Jochem o.a. tegen zijn estafette ploeggenoten waarmee hij vorig weekend de EK-limiet behaalde en tegen clubgenoot Jelle Venema.

AA Drink Talent Jochem startte sterk en liep meteen aan kop. Na 200 meter kwam Tony van Diepen (Haag Atletiek) langszij. In de buitenbocht liep Jochem nog met hem mee. Uiteindelijk finishte Tony als eerste in 46.91 en Jochem als tweede in 47.23. Helaas viel direct na de start Terrence Agard (Haag Atletiek) uit met een hamstringblessure.

Clubgenoot Jelle Venema liep een sterke race na een periode van afwezigheid. Hij plaatste zich als achtste tijdens de halve finale maar eindigde in de finale sterk als vijfde in 48.42.