Slotconcert in ‘t Mosterdzaadje

Slotconcert in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Op zondag 10 juni om 15.00 uur is het laatste concert dit seizoen in handen van het pianistenechtpaar Aksana en Vital Stahievitch.

Ze openen en sluiten het concert af met vierhandige stukken van Mozart (Sonate in D) en Beltiukov (Tango). Solistisch spelen ze de Manuel Blasco de Nebro (Spaanse tijdgenoot van Mozart), Prokofiev ( uit het ballet ‘Romeo en Julia’ ) en Rachmaninov (Preludes).

Vital en Aksana Stahievitch studeerden na hun opleiding in Minsk in Amsterdam. Met hun twee jonge kinderen wonen en werken ze ook in de hoofdstad. Vital is verbonden aan het Amsterdams Conservatorium en Aksana heeft haar eigen lespraktijk. Ze verheugen zich er op om samen het laatste concert van dit seizoen te verzorgen.

Na afloop nog gelegenheid genoeg om elkaar te groeten. In september is pas weer het eerstvolgende concert.