Muziekvereniging Soli provinciewinnaar ‘Vereniging van het Jaar’.

Muziekvereniging Soli provinciewinnaar ‘Vereniging van het Jaar’.
Foto RTV Seaport/PR

Dit jaar vindt voor het eerst de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ plaats. Muziekvereniging Soli is winnaar van de categorie cultuur in de provincie Noord-Holland op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering.

De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

Het ingezonden verhaal van Muziekvereniging Soli en van de andere winnende verenigingen is terug te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl.

In elke provincie is er een winnende vereniging in de categorie sport en cultuur. Begin september bezoekt de jury deze 24 verenigingen. Elke vereniging zal getoetst worden op thema’s als; maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Op basis van het juryoordeel wordt er een top 3 gekozen. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.