Hoogtepunten in het Mosterdzaadje

Hoogtepunten in het Mosterdzaadje
Foto: 't Mosterdzaadje / Trio Lamy

Op vrijdag 25 mei om 20.00 uur is het Duo Hamer- van Beelen in ‘t Mosterdzaadje met op het programma de hoogtepunten uit de cello-piano literatuur zoals Beethoven (Sonate nr. 3 op. 69), Kodály (Sonate op. 4) en Pizzolla (El Gran Tango). Florien Hamer (cello) en Hans van Beelen (piano) spelen de prachtige 3e Beethoven-Sonate in A groot uit 1808.  In Kodály’s vroege Sonate zijn al direct de bijzondere Hongaarse volksmuziek-ritmes herkenbaar waar hij op dat moment al verzamelaar van was. Voor het tweede deel was Beethoven zijn grote inspiratie bron. De Gran Tango van Astor Piazzolla, geschreven voor de cellist Rostropovich is een opzwepende en knallende afsluiter. Florien Hamer speelt o.a. tango met Carel Kraayenhof, jazz en klassiek. Zij is lid van het Prinsengracht Piano Quartet en Trio en werkt mee aan (kinder)theater- en dansproducties voor festivals zoals het Oeral. Hans van Beelen is solist en actief in kamermuziek. Regelmatig treedt hij op in de grotere concertzalen zoals het concertgebouw van Amsterdam.

Op zondag 27 mei om 15.00 uur is Trio Lamy in ‘t Mosterdzaadje te gast. Dit strijktrio van grote klasse wordt gevormd door Anita Jongerman – viool, Magrita Rondeel – cello en Florin Negreanu – altviool. Op het programma staan Haydn Trio Op.53 No.1 een Mozart. Divertiomento in Es-major. Trio Lamy (vernoemd naar de strijkstokbouwer Lamy) ontstond uit liefde voor de kamermuziek en vanwege de uitdagingen, die het meest compacte strijkersensemble biedt.  Als trio spelen ze met grote dramatische intensiteit. Daarom weet Trio Lamy de luisteraar te verrassen en brengen ze op verfijnde manier de emoties in de muziek naar buiten.

Voor meer informatie: www.mosterdzaadje.nl