Alzheimer Trefpunt in Velsen

Alzheimer Trefpunt in Velsen
© Alzheimer Nederland

Op dinsdag 15 mei om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) is het volgende Alzheimer Trefpunt in de Centrale Bibliotheek aan het Dudokplein in IJmuiden. Het onderwerp is ‘Mogelijkheden om de mantelzorger te ontlasten’. De toegang is gratis.

Het is een schok wanneer bij je partner of bij één van je ouders de diagnose dementie wordt gesteld. Steeds meer mensen worden, soms tegen wil en dank, betrokken bij de zorg voor hun naaste. En dat combineren met de eigen huishouding, gezin en baan is niet altijd even gemakkelijk. Als mantelzorger wil je niet altijd hulp vragen en soms krijg je hulp die je helemaal niet wilt hebben. Hulp vragen en goedbedoelde hulp weigeren, dat kan soms een dilemma zijn.

Hoe kun je dan toch voorkomen dat het je boven het hoofd groeit? En waar en hoe kun je als mantelzorger ondersteuning aanvragen?

Gespreksleider Mick Flieringa gaat hierover in gesprek met Margit Kooter, ouderenadviseur en mantelzorgconsulent van Socius. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.