Deelname Huize Dina aan Open Joodse Huizen

Deelname Huize Dina aan Open Joodse Huizen
Foto RTV Seaport/PR

In het kader van de Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet 2018 is Huize Dina in Santpoort-Zuid op vrijdag 4 mei om 11.00, 13.00 en 15.00 uur te bezoeken voor het ophalen van sprekende herdenkingen. Tijdens de drie bijeenkomsten staat de geschiedenis van Huize Dina centraal en worden haar bewoners herdacht, die tijdens de Tweede Wereldoorlog het huis bewoonden.

In het hele land zijn kleinschalige bijeenkomsten om te herinneren en te herdenken. Het joodse leven van voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog en het verzet staan centraal. Op de plek waar de geschiedenis zich heeft afgespeeld vertellen huidige bewoners, getuigen, nazaten, oude en nieuwe buurtgenoten, kenners en belangstellenden persoonlijke verhalen over vervolging, verzet en bevrijding.