Telstar wint met 2-3 bij FC Emmen

In de strijd om een gunstige plek in de nacompetitie heeft Telstar maandagavond goede zaken gedaan in en tegen Emmen. Daar wonnen de Witte Leeuwen met 2-3,  waarmee ze hun naaste concurrent op vier punten achterstand zetten.

Door de overwinning plaatst Telstar zich zo goed als zeker voor de halve finale van de play-offs. Eén punt tegen Jong FC Utrecht in de thuiswedstrijd van komende vrijdag is voldoende.

Telstar kwam al snel op voorsprong. Melvin Platje werd meerdere keren vastgehouden en ging naar de grond. De arbiter aarzelde niet en wees naar de stip. Voor Platje een gemakkelijk kunstje. Niet veel later stod het alweer 1-1. Toine van Huizen werd bestraft voor een tackle en ook hiervoor gaf arbiter een penalty.

Telstar rechtte de rug en kwam via Jerdy Schouten al snel weer op voorsprong. Hij schoot knap raak uit een inworp. FC Emmen nam weer het initiatief, Telstar loerde en scoorde. Toretta stuurde Novakovich weg en die schoot knap over de doelman heen.

In de tweede helft liet Telstar het spel aan FC Emmen. Een kwartier voor tijd kwam de spanning terug toen bal werd binnengewerkt door invaller Thijs Dallinga. De thuisclub zette aan, maar kwam met tien man te staan nadat Loen zijn tweede gele kaart kreeg. Dat gaf Telstar net genoeg lucht om de overwinning over de streep te trekken.

%d bloggers liken dit: