Reusachtig cruiseschip in IJmondhaven

Reusachtig cruiseschip in IJmondhaven
© RTV Seaport / Roel Huisman

Donderdag is in alle vroegte het imposante schip de Magnifica van MSC Cruises de IJmondhaven ingelopen. Het zou oorspronkelijk naar Amsterdam varen, maar in verband met het ruimen van een bom uit de Tweede Wereldoorlog is het schip naar IJmuiden uitgeweken.

Ondanks de harde wind werd het grote cruiseschip van ruim 250 meter vakkundig aan de kade vastgelegdDe Magnifica kwam uit Zeebrugge met aan boord 3.200 passagiers. Zij werden met bussen naar Station Sloterdijk vervoerd. Andere passagiers hadden diverse excursies aan boord geboekt naar onder andere de Zaanse Schans en de Keukenhof.

Het schip blijft tot vrijdagmorgen in de IJmondhaven liggen en vertrekt daarna naar haar volgende haven. Het cruiseschip De Albatros (zie foto) lag ook in de IJmondhaven, maar was een ‘scheepje’ in vergelijking met de Magnifica.