Telstar kansloos tegen NEC in Nijmegen

Telstar is maandagmiddag kansloos onderuit gegaan tegen NEC. In de Goffert in Nijmegen kwamen de Witte Leeuwen al vroeg op achterstand, waarna ze niet bij machte waren om het spelbeeld om te draaien. Uiteindelijk werd het 3-0.

De wedstrijd was slechts twee minuten oud toen Heinloth voor NEC scoorde, nadat hij vrij kon opkomen en werd aangespeeld in de zestien. Telstar kwam niet onder de druk van de huidige nummer twee in de Jupiler League vandaan en werd vooral door Rody de Boer op de been gehouden. De wederom uitblinkende keeper stopte zelfs een penalty van Groeneveld. Toch werd het op slag van rust 2-0 toen Golla vrij kon inkoppen uit een corner.

De tweede helft startte desastreus voor de Witte Leeuwen met een tweede gele kaart en dus rood voor Shaquill Sno. Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Spits Floris van der Linden, spelend voor de geschorste Novakovich, kreeg nog één kans om Telstar terug in de wedstrijd te schieten. Maar verder domineerde de thuisploeg en scoorde het nog een keer.

Door het verlies en de drie eerdere gelijke spelen zakt Telstar nu naar de zesde plaats. Komende vrijdag wacht de zware thuiswedstrijd tegen Jong PSV (nummer 4) en later deze maand zijn er  twee uitwedstrijden tegen directe concurrenten FC Emmen en De Graafschap. Inzet is een (gunstige) plek in de nacompetitie.