School’s cool IJmond zoekt thuismentoren

School’s cool IJmond zoekt thuismentoren
Foto: School's cool IJmond

School’s cool IJmond is voor komend schooljaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mentor willen worden voor leerlingen die door persoonlijke omstandigheden risico lopen op schooluitval. Met één tot twee uur begeleiding per week maken de vrijwilligers voor deze leerling een wereld van verschil. 

School’s cool is een programma van Telstar Thuis in de Wijk. De leerlingen uit Velsen, Beverwijk en Heemskerk, die door de scholen voor een thuismentorschap worden aangemeld, zijn kwetsbare, maar kansrijke kinderen die om uiteenlopende redenen een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. De thuismentoren bezoeken hun pupillen wekelijks gedurende ongeveer anderhalf jaar. Onderwijservaring is niet nodig, belangrijker is dat een mentor affiniteit heeft met schoolgaande jeugd.

Voorafgaand aan het mentorschap krijgen de vrijwilligers twee trainingen. Gedurende het mentoraat, dat vanaf de zomervakantie start, is er ondersteuning door de coördinator en zijn er mentorbijeenkomsten. Voor meer informatie: www.schoolscoolijmond.nl of (023) 539 26 64.