Brons voor IJmuidense op EK Atletiek

Brons voor IJmuidense op EK Atletiek
© RTV Seaport / PR

Ilona Zeilmaker (rechts) uit IJmuiden heeft zaterdag 24 maart  brons gewonnen bij het speerwerpen voor Vrouwen 35+ op het Europees Kampioenschap Indoor Atletiek voor Masters in Madrid. De AV Suomi atlete behaalde bij haar vijfde worp een bronzen afstand van 32,37 meter.

Bij haar eerste poging wierp Zeilmaker haar speer al naar een vierde plaats, op 15 cm van de nummer drie. Maar de weersomstandigheden waren slecht met windvlagen van 85 km per uur. Dit maakte het speerwerpen erg lastig. Zodanig zelfs dat bij haar derde worp de speer als een boemerang terug kwam.

Gelukkig wist Zeilmaker zich te herpakken en wierp bij haar vijfde poging 32,37 meter; goed voor een bronzen medaille. De Nederlandse Margeet Takken (37,27 m) werd eerste en de Duitse Anne Reuschenbach (35,91 m) werd tweede.