Kruisweg op muziek in Santpoort

Kruisweg op muziek in Santpoort

Natuurlijk luisteren we in deze tijd voor Pasen bijna allemaal naar de Mattheus- of de Johannespassion of we kijken straks naar ‘The Passion’ in Amsterdam ZuidOost. Maar er zijn ook andere componisten die geïnspireerd waren door wat zich in de Stille week, de week voor Pasen, afspeelt. Op zondag 25 maart a.s. zal zo’n muziekstuk ten gehore worden gebracht in de Dorpskerk te Santpoort. Om 20.15 uur begint daar het magistrale ‘Via Crucis’ (de kruisweg) gecomponeerd door Franz Liszt. Het zou zijn laatste compositie voor zijn overlijden zijn. Dit werk horen we in een uitvoering van het koor Les Moucherons o.l.v. Antje de Wit. Verder zijn Gerrie Meijers en bariton David Visser te horen. Om dit stuk heen horen we andere passiemuziek van onder meer Arvo Pärt en Orlando Di Lasso. Van harte welkom. De toegangsprijs is € 15,00. Aan de zaal te voldoen of bestellen via www.lesmoucherons.nl. Organisatie: Dorpskerk Dichtbij.

%d bloggers liken dit: