Eerste ‘Geen Bende Kliko’s’ aangeboden

Eerste ‘Geen Bende Kliko’s’ aangeboden
Foto RTV Seaport : Chris Hoppenbrouwer

Zaterdag tijdens de Nationale Opschoondag zijn door de kinderen van de Beestenbende en wethouder Floor Bal de eerste officiële ‘Velsen Geen Bende kliko’s’ aangeboden aan de kinderboerderij en het park Velserbeek.

Beheerder Nico nam deze bakken maar wat graag in ontvangst. Hij weet als geen ander hoe schadelijk zwerfvuil voor dieren kan zijn en hij kon de kinderen daar ook van alles over vertellen.

Zo’n 100 kinderen in Velsen ruimen – en niet alleen op de Nationale Opschoondag – regelmatig zwerfvuil op. De drijfveer is vaak de liefde voor alle soorten dieren. Het mooie van de ‘Velsen geen Bende’ prullenbakken is dat er een boodschap van de Beestenbende-kinderen op staat.

Iedere bak is weer anders. Iedereen weet inmiddels wel dat afval in de prullenbak hoort, maar de kinderen van de Velsense Beestenbende lijkt het mooi als meer mensen zo nu en dan wat zwerfvuil opruimen.

Vrijwilligers van het Pieter Vermeulen Museum, die samen met de kinderen de bakken hebben ontworpen, zorgen ervoor dat naast de openbare kliko’s en prullenbakken in park Velserbeek de komende weken ook alle openbare prullenbakken in Driehuis en langs het Noordzeekanaal worden omgetoverd tot Velsen Geen Bende Prullenbakken!

 

%d bloggers liken dit: